Referentiecase Gemeente Amsterdam: Ingenieursbureau

Het Ingenieursbureau van gemeente Amsterdam is de partner binnen de gemeente op het gebied van inkoop, techniek en projectrealisatie in grond-, weg- en waterbouw. Zij hebben expertise op het gebied van o.a. civiele constructies, water en deltatechnologie, stedelijke inrichting, infrastructuur en verkeersadvies.
 

Volksbank  

Informatie digitaal beschikbaar maken

Vroeger wemelde het binnen het kantoor van de gele, zelfklevende post-it’s en printervellen met bouwtekeningen. Dat is echter niet meer van deze tijd, want omdat veel informatie digitaal beschikbaar is, is het handiger om digitaal te gaan werken en zo veel mogelijk afscheid te nemen van papier. Zo denkt ook het ingenieursbureau van Gemeente Amsterdam waar veel gebruik wordt gemaakt van Agile werkmethoden en BIM modellen.
 

DTP T USW 23 Switch Extron  

Interactieve touchscreens van SMART

Samen bimmen aan het verbeteren van de stad. Dat gaat tegenwoordig met behulp van interactieve touchscreens van SMART. Zo is het SMART Board onderdeel van de werkplek van de BIM modelleurs. Al enkele bekende Amsterdamse projecten zijn mede vormgegeven door middel van de interactieve SMART Boards. Het SMART Board ondersteund de workflow van het BIM proces en stimuleert het samenwerken. De 65 inch touchscreens met hoge Ultra HD resolutie en excellente kleurweergave biedt BIM modelleurs de mogelijkheid om modellen te bekijken, bewerken en van aantekeningen te voorzien.
 

 

LG display  

Digitale notulen delen

Na elke sessie is het mogelijk om een digitale ‘samenvatting’ te distribueren naar de betrokken personen uit het team. Daarna kunnen de aantekeningen, wijzigingen en verbeteringen doorgevoerd worden vanaf de werkplek. Hiervoor gebruikt men o.a. Autodesk Revit.
 

Extron DTP kabel  

De verschillende opstellingen

Het ingenieursbureau gebruikt meerdere SMART Boarden in vaste, verrijdbare en ergonomisch in hoogte verstelbare opstellingen. Het kantoor is ingericht volgens de flex werkplek methode, er zijn verschillende conversatie, concentratie, huddle en creatie werkplekken zodat er op de juiste plek, in de juiste context de juiste dingen gedaan kunnen worden.

 

Volksbank  
 
DTP T USW 23 Switch Extron  
 

 

Ook interesse?

Meer en meer organisaties werken op basis van Scrum, waardoor de behoefte aan een flexibele werkomgeving en daarbij behorende IT en audiovisuele middelen groeit. Limid geeft graag advies, neem voor een vrijblijvend gesprek contact met ons op.
 

 
 

Adviesgesprek aanvragen

Wenst u meer informatie over onze producten of wilt u de producten live in actie zien? Maak dan een afspraak voor een bezoek in onze showroom in Zwolle, Houten of Amsterdam.
Neem direct contact met ons op via 038 - 420 90 90

Vraag adviesgesprek aan