Educatieve interactieve SMART Boards voor internationale school

SMART onderwijs op basis van digitale technologie

17 juli 2018 – In maart 2018 benaderde een internationale school in Zuid-Limburg een aantal bedrijven voor het leveren van educatieve – interactieve touchscreens, ook wel ‘SMART Boards’ genoemd. Office Depot, totaalleverancier van kantoorartikelen en diensten, accepteerde deze uitnodiging samen met haar partner Limid, leverancier van audiovisuele middelen. Onlangs werd de opdracht aan beide bedrijven gegund en gezamenlijk ondersteunen zij deze onderwijsinstelling met ‘smart onderwijs’ op basis van digitale technologie en diensten, inclusief training.
 

SMART Boards

Office Depot en Limid bundelden hun klantkennis en digitale expertise voor de levering van 105 SMART® Boards gedurende een periode van drie jaar. Op basis van de vereiste specificaties is een selectie gemaakt waarbij de aangeboden schermen voldeden aan de juiste prijs-kwaliteit verhouding en naadloos aansluiten bij de bestaande IT-omgeving van de klant.
Deze schermen zullen o.a. in klaslokalen, praktijkruimtes en andere locaties gebruikt worden en ondersteunen de betrokkenheid, prestaties en leerervaringen:

  • De schermen zijn compatibel met Iphone en Android, onderwijs-specifieke tools zoals geodriehoeken en te kenmerken als ‘best in class’ onder de boards;
  • Wireless screenshare;
  • Game-based activiteiten;
  • Ingebouwd digitaal whiteboard en webbrowser;
  • Object awareness: selectie met vingers, schrijven met pen en wissen met handpalm, het smart board kent automatisch het verschil;
  • Input preview, eenvoudig schakelen tussen ingangen met ‘live’ beeld.

 

Partnership Office Depot en Limid

Office Depot zorgde voor de vertaling van de klantwens naar technische oplossingen en gebruikersgemak en vond in Limid de juiste partner.
 
Patrick van Dommelen, New Business Development Director bij Office Depot: “We zijn blij met deze opdracht. Office Depot voorziet al vele onderwijsinstellingen in Nederland en daarbuiten van kantoorartikelen en diensten en we hebben veel kennis over onderwijsinstellingen opgebouwd. De ontwikkelingen binnen scholen gaan snel en steeds meer onderwijsinstellingen gaan mee in de digitale ontwikkelingen. Daarbij kun je niet zomaar ieder willekeurig systeem installeren. Door inzicht in ontwikkelingen bij opdrachtgevers en onze contacten met leveranciers, kunnen we een partnership aangaan voor de langere termijn en krijgt deze klant een oplossing op maat.”
 
Wijnand van Middeldorp, Directeur van Limid: “SMART Boards bieden veel mogelijkheden: de hoogwaardige 7000-serie vormt het digitale hart van de interactieve belevenis in de klas. Het helpt studenten bij het ontdekken van talenten en passies en leerkrachten om de prestaties van studenten te bevorderen op spannende nieuwe manieren. Het product maakt onderwijs nog boeiender en inspirerend. Tevens ondersteunt de ingebouwde technologie de leerkracht met draadloos presenteren vanaf mobiele devices, whiteboard en webbrowser functionaliteit, eenvoudige bediening en een intuïtieve manier van werken middels vinger, pen en handpalm herkenning.”
 
Joline Geraets, Business Development Manager bij Office Depot: “Door niet binnen bestaande kaders te denken, hebben we extra stappen kunnen zetten om maatwerk te bieden. Daar hoort de juiste oplossing bij en ook de juiste leverancier, ook al hadden we nog niet eerder samengewerkt. Het gaat verder dan alleen een gunstige prijs en de levering van schermen, we willen volledig ontzorgen voor de langere termijn. Zo kun je nieuwe systemen niet lukraak aansluiten op het bestaande IT-netwerk, maar moet je ook kijken naar de onderwijsontwikkelingen in de toekomst. En hoe deze middelen de lesstof zo efficient en inspirerend mogelijk kunnen overbrengen zodat docenten en leerlingen goede resultaten behalen. Maar ook hoe deze kennis geborgd blijft bij de klant als docenten de school verlaten en nieuwe docenten hun intrede doen. Naast de installatie door gespecialiseerde en gecertificeerde monteurs, is de training van groot belang, waaronder webinars met de docenten en andere gebruikers.”
 

Over Limid

Limid behoort tot de grondleggers van de introductie van de digiborden en is al meer dan 15 jaar actief binnen het onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Kennis van zaken, de juiste oplossing op de juiste plaats en een uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding zijn voor Limid uitgangspunten. Digitale en technologische ontwikkelingen worden nauwgezet gevolgd en toegepast. Limid is onder andere Platinum service – en kennispartner van SMART en loopt voorop in de ontwikkeling van interactieve presentatie middelen. Limid is in staat om voor iedere ruimte maatwerk- en gestandaardiseerde oplossingen te bieden, efficiënt, vakkundig en professioneel ingericht, waarbij het uitgangspunt is dat eindgebruikers het maximale kunnen halen uit hun AV-oplossing.
 

Over Office Depot

Op basis van een sterke merknaam en een loyaal klantenbestand werkt Office Depot Europe in 14 Europese landen via drie kanalen en merken: Viking, Contract en Retail. Het bedrijf is leidend met het Viking-merk in zes productcategorien: kantoorartikelen, printing & document services, papier, computers en printers, business services waaronder facility management en kantoormeubilair, met direct sales aan meer dan 1.2 million SMB’s in tien Europese landen via online kanalen, postorder en de belangrijkste Viking-markten zijn Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en het VK. Het Contract-segment bestaat uit langdurigere klantrelaties en bedient meer dan100,000 grote zakelijke klanten, met name in de Benelux, Frankrijk, VK, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het Retail segment verkoopt producten onder het Office Depot merk aan meer dan 600,000 klanten via 100 winkels en online.
 

Een hoge resolutie versie van deze foto’s is verkrijgbaar op aanvraag.
 
Media contact: Roos Hunsche, Communication Manager, Office Depot Europe
Tel: 06 1137 6003 | E-mail: eu-communications@officedepot.eu. | Website: www.officedepot.eu

Adviesgesprek aanvragen

Wenst u meer informatie over onze producten of wilt u de producten live in actie zien? Maak dan een afspraak voor een bezoek in onze showroom in Zwolle, Houten of Amsterdam.
Neem direct contact met ons op via 038 - 420 90 90

Vraag adviesgesprek aan