Onderzoek toont aan: vergaderruimtes veranderen

Onderzoek
28 april 2017 – Een onderzoek van Polycom toont aan dat hoe en waar we werken een snelle ontwikkeling aan het maken is. Hieronder leest u de belangrijkste ondervindingen.
 

De evolutie in vergaderruimtes

Het vergaderen is in de afgelopen decennia erg veranderd. Vergaderkamers zijn allang niet meer voorzien van eén bureau met vele rijen stoelen met misschien eén aanwezige telefoon. Sterker nog, “de vergaderkamer” bestaat niet meer in veel organisaties. In plaats daar van zijn er verschillende vergaderruimtes gekomen. Deze ruimtes kunnen zowel open of afgesloten als groot of klein zijn en zijn gericht op samenwerken (naast elkaar en op afstand). De vergaderruimte hoeft zich niet eens op kantoor te bevinden. Er kan bijvoorbeeld vergaderd worden vanuit huis, een hotelkamer en vanuit de luchthaven.
 

Wat heeft deze verandering doen doorzetten?

Laten we eens kijken wat er in de wereld gebeurt.
 

Medewerkers

  • Op dit moment bevolken 4 generaties, met ieder zijn eigen verwachtingen over samenwerken en communiceren, de werkvloer.
  • Meer werknemers dan ooit tevoren werken vanuit huis om meer balans te krijgen tussen werk en privé.
  • En ook de globalisering zorgt ervoor dat collega’s van over de hele wereld en uit verschillende tijdzones kunnen samenwerken.

 

Technologie

Er komen steeds meer manieren bij om mensen op het moment zelf te spreken of live bij een vergadering te betrekken, door de komst van e-mail, mobiele telefonie en skype.
 

Onroerend goed

  • De verzameling van stijgende vastgoedprijzen, (internationale) reismogelijkheden, flexibele werkopties en de introductie van samenwerktechnologie draagt bij aan een nieuwe wereld van gedeelde open ruimtes.
  • Aangezien onroerend goed de tweede grootste kostenpost is geworden voor bedrijven, is het verstandig om zo veel mogelijk gebruik te maken van de ruimte die er is.
  • Bovendien zijn er altijd werkplekken beschikbaar: het gemiddelde gebruik van werkruimtes tussen half 9 en 5 uur is ongeveer 35 tot 50%, waardoor er altijd plekken vrij zijn.
  • De afkeer voor de 9 tot 5 mentaliteit en groeiend aantal mensen dat altijd hun mail checkt zorgt voor flexibele manier van werken.
  • Het feit dat mensen steeds mobieler gaan werken maakt het makkelijker en noodzakelijker dan ooit om kleine, efficiënte werkruimtes te creëren.

 

Creëer een effectieve werkruimte

De juiste soort ruimte kan mensen helpen om samen te werken, kennis te delen, samen te leren en om een vertrouwd netwerk neer te zetten. Een ruimte die essentieel is om grote uitdagingen op te kunnen lossen.
 
Er zijn drie stappen om effectieve werkruimtes te creëren:
1. Begrijp uw medewerkers behoefte om samen te werken.
2. Richt werkruimtes opnieuw in om het samenwerken te bevorderen.
3. Gebruik de juiste samenwerkingstechnologie in de werkruimte om mensen gemakkelijk samen te laten werken.
 
Als u deze stappen volgt, gaat u belemmeringen uit de weg en maakt u maximaal gebruik van uw meest waardevolle investering: de kennis, talenten en expertise van uw personeel.
 

Adviesgesprek aanvragen

Wenst u meer informatie over onze producten of wilt u de producten live in actie zien? Maak dan een afspraak voor een bezoek in onze showroom in Zwolle, Houten of Amsterdam.
Neem direct contact met ons op via 038 - 420 90 90

Vraag adviesgesprek aan