Onderzoek toont aan: interactieve displays zijn onmisbaar in het klaslokaal

Onderzoeksrapport SMART
22 augustus 2017 – Grote interactieve displays zijn onmisbaar in het klaslokaal, blijkt uit onderzoek van het Consultbureau Filigree.
 
In de afgelopen jaren is ons verteld dat educatieve technologie weinig effect heeft op de resultaten van leerlingen. Verschillende bronnen en dit onderzoek wijzen erop dat technologie in zijn eentje weinig impact heeft, maar dat een bredere implementatie (van mensen, pedagogiek en technologie) een aanzienlijke impact kan hebben.
 
Vandaag de dag hebben de meeste scholen een strategisch technologie beleid, waar rekening gehouden is met de conversie naar mobiel, de cloud, 1:1 onderwijs en netwerk- en beveiligingsdiensten. Er wordt niet meer getwijfeld over de transformerende kracht die mobiel / digitaal materiaal kan hebben op scholieren. Elk jaar ontwikkelen steeds jongere kinderen een sociale media profiel met behulp van mobiele en andere apparaten.
 
Ondanks de weloverwogen strategieën lijken leraren en administratieve medewerkers, die begrensd zijn door begrotingen, suboptimale beslissingen te maken. Zij hebben het deel dat gebudgetteerd is voor de infrastructuur en ondersteuning die nodig is om effectief mobiele / laptop 1:1 programma’s te ondersteunen verruild en het resultaat is dat de gebruikersapparaten niet goed geïntegreerd kunnen worden. Maximale voordelen komen voort uit de doordachte integratie van alle elementen.
 
Veel elementen zijn nodig voor de gezondheid en effectiviteit van het ecosysteem. Deze omvatten technologische elementen zoals mobiele apparaten, educatie- en beheersoftware, grote interactieve displays, geluid, het netwerk en de cloud. Grote interactieve displays zijn van essentieel belang voor het ecosysteem van het klaslokaal, en zijn cruciaal voor effectieve groeps- en klassikale pedagogiek en studentgedreven leren.
 
Aangezien we het onderwijs verder sturen naar bruikbare levenslange vaardigheden en scholieren voorbereiden op levensvatbare functies in een op technologie gebaseerde samenleving, wordt samenwerken in groepen en de meer sociale aspecten binnen het onderwijs steeds belangrijker.
 

Adviesgesprek aanvragen

Wenst u meer informatie over onze producten of wilt u de producten live in actie zien? Maak dan een afspraak voor een bezoek in onze showroom in Zwolle, Houten of Amsterdam.
Neem direct contact met ons op via 038 - 420 90 90

Vraag adviesgesprek aan