Wat zijn de beste interactieve oplossingen voor teams?

illustratie keuzestress
 

Interactieve oplossingen voor samenwerken binnen uw team.

Wie dit jaar de ISE vakbeurs bezocht heeft, heeft het vast ook opgemerkt. De term “Huddle” vliegt je om de oren. Er zijn tal van oplossingen voor deze manier van samenwerken, waarbij 3 tot 4 personen samenkomen en kunnen (video)vergaderen via een alles-in-één interactief touchscherm. Hieronder vergelijken wij de nieuwste en belangrijkste interactieve schermen die voor een hechte samenwerking binnen uw team zullen zorgen.
 

Het Cisco Spark Board

Cisco Spark Board
Het Cisco Spark Board kan het best omschreven worden als een soort grote tablet, waar iedereen op kan presenteren. Via een app op uw persoonlijke apparaat kunt u ten allen tijden aantekeningen op het Spark Board maken en meedoen met vergaderingen, ook op afstand via de op de cloud-gebaseerde werkomgeving. Het Spark Board is een alles-in-één oplossing en dient als een whiteboard, 4K-presentatiescherm en videovergadersysteem met een uitstekend ingebouwde webcam.
 
Het Cisco Spark Board is makkelijk te gebruiken en ideaal voor bedrijven die veel aan Bring Your Own Device (BYOD) vergaderingen doen. Het Cisco Sparkboard is minder geschikt voor bedrijven waar er meerdere soorten software naast elkaar gebruikt worden (zoals Skype for Business of Zoom), het gehele bedrijf zal namelijk moeten overstappen op de Cisco software om elkaar te kunnen bereiken. Anonieme gasten zonder Cisco account kunnen daardoor niet snel worden uitgenodigd voor een videovergadering. De software werkt op abonnements-basis, waar u maandelijks 199 dollar voor betaald. Het Cisco Spark Board heeft slechts 5 apps: berichten, videobellen, whiteboarden, contactpersonen en bestanden. Helaas heeft het scherm geen internet browser. Even snel een website laten zien, zit er dus niet bij.
 
Ons eindoordeel: 7,5
 


 

 

Het Google Jamboard

Google Jamboard
Het Google Jamboard is een digitaal 4k-whiteboard, waarbij u werkt in de Cloud via de Google Suite (denk daarbij aan Gmail, Google Drive en Google Docs). Het Jamboard is een totaalpakket, met een ingebouwde webcam, microfoon en speaker voor videovergaderingen. Bijna alles kan op het scherm geprojecteerd worden, zoals 4k video’s, Google Afbeeldingen, Google zoeken, foto’s, digitale post-its en Google Maps kaarten.
 
Ook bestanden uit de Google Drive, zoals documenten en sheets kunnen worden toegevoegd. Tevens is handschriftherkenning aanwezig, waarmee uw aantekeningen direct worden omgezet in tekst. U kunt iedereen met een Gmail-account uitnodigen voor het samenwerken aan een vergadering, via de Jamboard app. Vanaf een laptop of computer kunt u passief deelnemen aan de sessie via een weblink. U kunt uw notities opslaan in de cloud, waardoor u er via de Jamboard app altijd bij kunt om nog eens te bekijken. Maar dan moet u wel over de app beschikken.
 
Als gebruiker bent u afhankelijk van de Google Suite en Google’s videochat-app Hangouts. Dat maakt het Google Jamboard erg beperkt, maar ook eenvoudig in gebruik. U betaalt jaarlijks een vast bedrag van 600 dollar aan onderhoud- en abonnementskosten.
 
Ons eindoordeel: 8
 


 

 

De i3Huddle

i3huddle 3.0
De i3Huddle is het meest toegankelijke openbare systeem voor kleine vergaderruimtes. Het is een capacitief touch scherm, waardoor de touch functie in het scherm zit gebouwd, zoals op uw smartphone. Het i3-Huddle draait op de Windows-omgeving van Microsoft en beschikt daardoor over snelkoppelingen op het startscherm naar de meest gebruikte programma’s zoals MS Word, Excel en PowerPoint. Het startscherm beschikt daarnaast over populaire voorgedefinieerde toepassingen, zoals videovergaderen, whiteboarden en scherm delen.
 
Het mooie aan dit systeem is dat u elke app naar keuze kunt toevoegen, waardoor u kunt videovergaderen met uw favoriete applicatie zoals Skype, Zoom of Webex en ook bedrijfseigen apps kunt installeren.
 
Ons eindoordeel: 8,5
 


 

 

De Samsung Flip

Samsung Flip whiteboard
De Samsung Flip is een digitaal whiteboard, dat zich kenmerkt door haar flexibele inzetbaarheid. Het whiteboard heet ‘Flip’, omdat het scherm moeiteloos gedraaid kan worden. Zo kunt u makkelijk schrijven in de portret stand, even draaien, en 4k-video’s tonen in de liggende stand. Ook kunt u schrijven met elke soort stylus pen en zelfs uw vingernagel. Gemaakte notities worden opgeslagen op het whiteboard en kunt u delen met anderen via e-mail of naar USB exporteren. Het is zelfs mogelijk om uw notities te beveiligen met een pincode. Neemt u de trolley erbij, dan kan de Flip ook nog overal naar toe gereden worden. Vooral als whiteboard maakt dat de Samsung Flip uitermate geschikt voor in de vergaderruimte!
 
We zijn minder enthousiast over de beperkte connectiviteit van de Samsung Flip. Draadloos scherm delen is de nieuwe rage, maar Samsung heeft veel kansen laten liggen. De Flip is niet platformonafhankelijk: u kunt alleen uw scherm delen met een mobiel apparaat van het merk Android. Laptops kunnen wel aangesloten worden, maar alleen via een HDMI- en Touchkabel. Wie wil videovergaderen, kan beter een andere oplossing kiezen.
 
De Samsung Flip heeft 4 touchpoints, waardoor er vier mensen tegelijk op het bord kunnen werken. Of dat in de praktijk ook gebeurd, is een andere vraag. Wij vinden een 55″ scherm wel erg klein voor zoveel gebruikers.
 
Ons eindoordeel: 7
 


 

 

Microsoft Surface Hub

Microsoft Surface Hub
De Microsoft Surface Hub laat zich het best omschrijven als een grote Windows-computer, waar je op kunt schrijven. Maar dit is niet zomaar een aanraakbare windows-computer op groot formaat, er zitten ook twee webcams in het scherm gebouwd. Videovergaderen gaat via Skype for Business of bedrijfseigen programma’s. Met de Windows Snap functie splitst het beeld van het whiteboard zich in tweeën, waardoor bijvoorbeeld de linkerkant van het scherm met Skype for Business gevuld kan worden en de rechterkant met het whiteboard. Dit scherm is vooral uitermate geschikt voor bedrijven die waarde hechten aan herkenbaarheid en gebruiksgemak. Iedereen kent de windows-omgeving, waardoor het ontzettend makkelijk is om deze oplossing te gebruiken. Vier gebruikers kunnen tegelijk op het bord werken door maar liefst 100 aanraakpunten die er in verwerkt zitten.
 
Dit scherm is in twee formaten beschikbaar, 55″ en 84″. Wij zouden u normaal gesproken altijd aanraden om de 84″ te kiezen voor de hoeveelheid schrijfruimte die u er voor terug krijgt, maar de Microsoft Surface Hub is behoorlijk aan de prijs in deze maat! Als het u echt alleen om de herkenbaarheid van Windows gaat, zouden wij u toch eerder een i3Huddle of SMART Board adviseren, omdat deze oplossingen ook met de windows-omgeving werken.
 
Ons eindoordeel: 8
 


 

 

SMART Board 7000

SMART Board 7000
De SMART Board 7000 serie is het meest geavanceerde interactieve display voor in de vergaderruimte. Het SMART Board is een alles-in-één digitale hub voor wereldwijd samenwerken, waarbij teams op afstand met het whiteboard kunnen verbinden via een uitnodiging, die ze per mail of zelfs via een whatsapp bericht, ontvangen. Via een overzichtelijk menu kunt u snel schakelen tussen het whiteboard, de ingebouwde internet browser, de computer en SMART’s revolutionaire functie om draadloos te presenteren vanaf elk merk persoonlijk apparaat.
 
Overschakelen naar een ingebouwde computer gebeurd met een unieke voorvertoning en met één druk op de knop, komt u in de windows-omgeving waar u al uw bedrijfseigen apps op kunt installeren om bijvoorbeeld mee te videovergaderen.
 
In tegenstelling tot het Cisco Sparkboard, Jamboard en Samsung Flip gaat SMART voor veel schrijfruimte. De 7000 serie is verkrijgbaar in 75” en 86”. Het SMART Board is inclusief een licentie voor een SMART Software pakket, waar u eindeloos mee kunt Scrummen of BIMmen. Wat ons betreft de absolute winnaar uit deze lijst.
 
Ons eindoordeel: 9
 


 

 

Een eerlijk advies

Limid is merkonafhankelijk en maakt haar eigen keuzes ten aanzien van haar producten. Onze adviezen worden niet ingegeven door marge- en bonusstructuren van fabrikanten. U krijgt een helder en eerlijk advies, die bij uw situatie past.
 
SMART Board 7000
 

Probeer het zelf

Nieuwsgierig naar bovenstaande producten? Maak een afspraak om ze zelf te proberen in onze showroom! Samen met een specialist die de tijd voor u neemt, krijgt u een advies op maat.
 

Adviesgesprek aanvragen

Wenst u meer informatie over onze producten of wilt u de producten live in actie zien? Maak dan een afspraak voor een bezoek in onze showroom in Zwolle, Houten of Amsterdam.
Neem direct contact met ons op via 038 - 420 90 90

Vraag adviesgesprek aan