Klaslokaal

klaslokaal
Het digitale schoolbord is niet meer weg te denken uit het klaslokaal. Ruim 15 jaar geleden introduceerden wij het SMART Board binnen de Nederlandse onderwijsinstellingen. Waar werd gestart met een beamer aan het plafond midden in de klas zijn de oplossingen nu vele stappen verder met cameratechniek in de nieuwste generatie SMART Boarden en beamers die binnen 30 cm afstand boven het board projecteren. Onderlinge interactie staat nog steeds op de eerste plaats, maar een digitaal schoolbord in de klas is stilaan onmisbaar geworden in de meeste scholen.
 

Digibord-projector combinatie of interactief touchscherm

Met behulp van een digitaal bord of touchscherm kan de leraar onmiddellijk een filmpje aan de leerlingen laten zien, een interessante website tonen, enz. Bovendien is het ook mogelijk om in de lessen gebruik te maken van muziekfragmenten, presentaties  en software. Dit maakt de les aangenamer voor de leerlingen. Het zorgt er ook voor dat de leerkracht minder multimedia nodig heeft in de rest van het lokaal (het board dient immers als een computer, cd-speler, televisie en werkruimte in één).
 

De nieuwste technologie

Dankzij de vernieuwende iQ-technologie is het mogelijk om zonder PC of laptopverbinding te whiteboarden, te surfen op het web en om de schermen van apparaten draadloos te delen op het scherm om presenteren makkelijker te maken. Zo kunt u bijvoorbeeld makkelijk het scherm van de computer in het klaslokaal op het scherm delen en is het mogelijk voor leerlingen om content van hun telefoon met de klas te delen. Ten slotte kunnen leerkrachten makkelijk lesmaterialen opslaan, met elkaar delen en opnieuw oproepen.
 
Door een kwalitatief sterk, flexibel en uitgebreid assortiment kunnen wij voldoen aan nagenoeg alle wensen op het gebied van visueel presenteren. U krijgt een helder en eerlijk advies met de ideale presentatie oplossing voor uw situatie.

 

Interactief lesgeven met prijswinnende software

Het grote succes van het interactieve whiteboard het SMARTBoard komt met name voort uit de unieke software die SMART heeft ontwikkeld. Naast de standaard whiteboarding software wordt elke SMARTBoard oplossing geleverd met het beste softwarepakket binnen het onderwijs: De SMART Learning Suite, waarmee u interactieve lessen creërt en beheert.
 

Het inrichten van uw leeromgeving

Limid biedt u een plezierig en persoonlijk contact en onze mensen beschikken over een uitgebreide en parate kennisdatabase voor een juist advies. Zo is het mogelijk om het interactief display aan de wand te bevestigen, maar is het ook mogelijk om een extra laag verstelbaar onderstel te nemen om bijvoorbeeld met kleuters te kunnen werken. Het display kan ook op een trolley geplaatst worden, zodat het scherm makkelijk wendbaar is.
Tevens is er de mogelijkheid om zijvlakken aan het display toe te voegen.

 

Functies en voordelen

Kort samengevat: de functies en voordelen van een interactief scherm in uw klaslokaal:

  • Kant en klare lessen: er circuleren op SMART Exchange inmiddels duizenden lessen voor het SMARTBoard die vrij te gebruiken zijn.
  • Altijd actuele software. Met Notebook kunt u uw lessen zelfs opnemen.
  • Pak een pen en schrijf met digitale inkt.
  • SMART werkt heel intuïtief: pen oppakken is schrijven, vegen is wissen.
  • Mogelijkheid om zijvlakken aan het display toe te voegen.
  • Ingebouwde webbrowser en visuele ondersteuning (duizenden afbeeldingen en sjablonen.)
  • Met een elektrische hoogteverstelling laat u kinderen gemakkelijk op de juiste hoogte schrijven.

 

Nieuwsgierig naar onze oplossingen? Neem gerust contact op voor een afspraak!

Adviesgesprek aanvragen

Wenst u meer informatie over onze producten of wilt u de producten live in actie zien? Maak dan een afspraak voor een bezoek in onze showroom in Zwolle, Houten of Amsterdam.
Neem direct contact met ons op via 038 - 420 90 90

Vraag adviesgesprek aan