Een Service Level Agreement (SLA)-Abonnement afsluiten

Service Level Agreement abonnement
Naast het leveren van de apparatuur kunt u van Limid tevens een adequate serviceverlening verwachten. Limid is geautoriseerd servicepartner voor nagenoeg alle merken waarmee een vlotte en flexibele afhandeling van al uw servicevraagstukken op het gebied van hardware en software gewaarborgd is.

 

Belangrijke doelstelling bij deze visie is voor ons het ontzorgen van iedere organisatie rondom IT en AV gerelateerde hardware en software. Naast de juiste presentatie apparatuur en eenvoudige bediening hiervan ontstaat een sterk groeiende vraag naar vakkundig onderhoud. Onderhoud en serviceverlening op locatie van de eindgebruiker, waarmee behoud van beeldkwaliteit wordt gewaarborgd en uitval van de apparatuur sterk wordt verminderd.

 

U moet kunnen vertrouwen op uw audiovisuele apparatuur en daarbij behorende software. Deze moet functioneren wanneer u deze nodig heeft. Om de levensduur te verlengen en om uitval te reduceren biedt Limid verschillende onderhoudsmodules voor uw hardware en/of software.

 

Concrete acties met betrekking tot onderhoud en verlagen van service – en storingsvragen zijn:

 • Creëren van een zo breed mogelijke betrokkenheid bij gebruik van de apparatuur door de gebruikers en belanghebbenden. We geven daartoe trainingen en voorlichting.
 • We implementeren een stabiele omgeving door de inzet van A-merken met bijbehorende kwaliteiten en beperken hiermee uitval. Een uptime van nagenoeg 100% is ons uitgangspunt.
 • Limid beschikt over eigen technici, eigen vervoer en vervangende apparatuur binnen garantie (SWAP units)
 • Alle technici hebben een contract voor onbepaalde tijd en zijn al langer verbonden aan Limid, waardoor de continuïteit van de service gewaarborgd is.
 • We hechten veel waarde aan het kennisniveau van de technici. Trainingen en certificaten van fabrikanten zijn bij ons standaard.
 • Limid zet in op een langdurige werkrelatie met alle technici. Dit heeft voor u als klant het voordeel dat u in geval van reparatie een technicus op bezoek krijgt die bekend is met u als klant, de aan u geleverde apparatuur en de configuratie van de apparatuur.

 

Onderhoud binnen een Service en onderhoudsovereenkomst

Wij adviseren u een SLA af te sluiten voor de configuraties welke bij u worden geplaatst. Deze serviceovereenkomst voorziet u onder andere in:

 • Jaarlijks servicebezoek bij u op locatie;
 • Iedere ruimte zal eens per jaar worden bezocht door een geautoriseerde servicetechnicus van Limid. De technicus zal de aanwezige opstellingen onderhouden volgens het onderhoudsschema en voorschrift van de fabrikant;
 • Apparatuur voorzien van eventuele upgrades en firmware updates;
 • De gehele installatie controleren op slijtage en rapporteert de staat en gebruik van de aanwezige apparatuur;
 • Dit jaarlijks preventieve onderhoud zorgt voor een optimale garantiedekking maar in belangrijke mate voor het minimaliseren van uitval door storingen en daarnaast verlengt het de levensduur van de apparatuur;
 • Jaarlijks onderhoud op uw software (updates / upgrades);
 • Hulp op afstand via “Teamviewer of Skype for Business”

 

Verlagen kosten en verhogen Service niveau

Omdat Limid tot de grondleggers van de introductie van het ‘digiboard’ in Nederland behoort (eind jaren ’90)  hebben wij ook alle ontwikkelingen in dit vakgebied meegemaakt en mede vorm gegeven. Om dit te kunnen realiseren hebben wij onze eigen R&D afdeling en opereren wij onafhankelijk van fabrikanten.

 

Wij kunnen m.a.w. niet alleen de producten leveren die een fabrikant graag kwijt wil, maar juist de producten die het best voldoen aan de wensen van de klant, dus producten van alle fabrikanten eventueel nog aangepast door onze eigen R&D afdeling. Zoals eerder aangegeven hebben alle medewerkers van Limid tevens contracten voor onbepaalde tijd waardoor de investeringen in kennis van technici en productontwikkelaars tegelijkertijd investeringen zijn in Limid als kennisorganisatie. En omdat deze kennis aanwezig is bij alle leden van onze organisatie kunnen wij tevens een uitstekende directe service verlenen.

 

Naast de wijze waarop onze organisatie is ingericht proberen wij ook bij de klant te bereiken dat alle gebruikers en belanghebbenden zo goed mogelijk op de hoogte zijn van de mogelijkheden die de nieuwe apparatuur biedt bij de uitvoering van uw primaire proces.
 

SLA-abonnement afsluiten

Met een Limid Service- en onderhouds- contract bent u verzekerd van periodiek onderhoud en van hulp bij storingen. U kunt altijd rekenen op betrouwbare service en professioneel onderhoud voor een vast bedrag per jaar!
 

Wel of geen SLA overeenkomst

Vooropgesteld is het een feit dat fabrikanten verplicht zijn apparatuur en onderdelen met garantie te leveren en het staat eindgebruikers vrij om extra onderhoudw/ service af te sluiten op aangeschafte apparatuur.
 
De garantie op de meeste kleine onderdelen is meestal een jaar oplopend tot 3 jaar voor bijvoorbeeld displays, beamers, digiboarden, etc. De fabrieksgarantie dekt veelal de kosten voor defecte onderdelen en het vervangen daarvan. Echter de kosten voor diagnosestelling, demonteren en weer monteren (door de vaste installatie) het eventueel heen en weer sturen naar een reparatieafdeling, gebruikers vragen of ondersteuning bij 1e lijns service enzevoort is hierin niet inbegrepen.
 
Daarnaast zijn fabrikanten kritisch geworden daar waar het gaat om net en correct gebruik en het onderhoud van de apparatuur. Reparatiekosten veroorzaakt door molest, ondeskundig gebruik of nalaten van onderhoud worden direct uitgesloten en doorberekend.
 

Welke mogelijkheid biedt Limid u?

Limid biedt een maatwerk SLA overeenkomst waarin de uitbreiding van de garantiedekking, essentiële ondersteuning, remote support, telefonische helpdesk, preventief onderhoud op locatie en (indien gewenst) ook software onderhoud zijn opgenomen.
 

Wat valt binnen de SLA?

Uw ruimte zal eens per jaar worden bezocht door een door de fabrikant geautoriseerde servicetechnicus van Limid. De technicus zal de aanwezige projector/large format display of touch-screen onderhouden volgens het onderhoudsschema en voorschrift van de fabrikant. De apparatuur wordt voorzien van eventuele upgrades en firmware updates en de gehele installatie controleren op slijtage en rapporteert de staat en gebruik van de aanwezige apparatuur. Dit jaarlijks bezoek en onderhoud is inbegrepen in ons SLA.
 
Dit jaarlijks preventieve onderhoud zorgt voor een optimale garantiedekking maar in belangrijke mate voor het minimaliseren van uitval door storingen en daarnaast verlengt het de levensduur van de apparatuur.
 
Hiernaast valt binnen de SLA;

 • Telefonische helpdesk;
 • Toegang tot support via klantportal van Limid;
 • Remote support (hulp op afstand/ meekijken);
 • Software onderhoud (optioneel)

 
De SLA dekt ook de verplichte/benodigde software maintenance licenties voor bijvoorbeeld de SMART Board software alsmede de updates en upgrades van de software in de besturingssystemen. Dit betekend dat voor de SMART Board alle toekomstige product en software verbeteringen zowel voor updates als upgrades gratis beschikbaar zijn gedurende de looptijd van de SLA.

 
Nieuwsgierig naar ons SLA abonnement? Neem gerust contact op om uw wensen te bespreken!
 

Adviesgesprek aanvragen

Wenst u meer informatie over onze producten of wilt u de producten live in actie zien? Maak dan een afspraak voor een bezoek in onze showroom in Zwolle, Houten of Amsterdam.
Neem direct contact met ons op via 038 - 420 90 90

Vraag adviesgesprek aan