BIM Ruimte

bim model
Voor een aantal mensen is BIM (Bouw Informatie Model) dagelijkse kost. Voor vele anderen is het nog vooral ‘simsala_BIM’. Voor diegene die actief zijn in de bouw zal bouwen met BIM echter een bekend fenomeen zijn. In de jaren 80 werd BIM zelfs al als gedachtengoed omschreven. Er moest een manier komen om informatiestromen digitaal te verbinden, zodat de kwaliteit in de bouw zou verbeteren. Alleen… er waren nog nauwelijks computers of programma’s waarmee dat gedaan kon worden.

 

Vandaag de dag echter is digitaal samenwerken binnen de bouw en industrie steeds belangrijker aan het worden. Door o.a. de snelle ontwikkeling van middelen en software is samenwerken volgens het BIM principe niet meer weg te denken! BIM is gebaseerd op werken middels één model waarin gegevens van de architect, constructeur, installateur en aannemer worden verwerkt. Binnen dit model is direct zichtbaar hoe de verschillende disciplines zich naast elkaar gedragen.

 

Tijdens vergaderingen tussen de partijen wordt er gebrainstormd, modellen gecreëerd of aangepast en verbeteringen aangebracht. Hierbij worden vaak whiteboards en- of flipovers vol geschreven, foto’s gemaakt van de aantekeningen, notulen gemaakt die vervolgens rond gemaild worden. Veelal tijdrovende activiteiten met verhoogde kans op fouten. Het SMART Board kan een belangrijke rol gaan spelen om hierin verbetering aan te brengen.

 

“Met BIM worden partijen tot samenwerking gedwóngen, al voordat de bouw echt begint. Je zou kunnen zeggen dat de bouw daardoor een zachtere kant heeft moeten ontwikkelen: samen creatief nadenken, overleggen over efficiënte oplossingen… echt teamwork”

– BIM-specialist bij Hazenberg

 
Het SMART Board biedt u namelijk een digitale oplossing voor samenwerking met BIM modellen. Met de SMART Board hard- en software kan er sneller en efficiënter worden samengewerkt.  Maak direct en interactief aanpassingen, schrijf met digitale inkt binnen uw 3D model, maak notities op een digitaal whiteboard en deel deze informatie direct met uw collega’s en samenwerkende partijen.

 

Functies en voordelen

Enkele functies en voordelen van het gebruik van de BIM-software op smart boards zijn:

  • gebruik van pennen en wisser, met redlining;
  • gekleurde tekeningen maken van het model;
  • SMART Board gum verwijdert markeringen;
  • navigatieknoppen van het SMART Board sturen het scherm van Tekla BIMsight;
  • ondersteuning multi-touch bediening;
  • snelheidsverbetering.

SMART Board biedt integratie met verschillende leidende software paketten als AutoCAD, Navisworks, Revit, Adobe Illustrator, Solidworks, Bluebeam en Tekla BIMsight

 

Nieuwsgierig naar onze oplossingen? Neem gerust contact op voor een afspraak!

Adviesgesprek aanvragen

Wenst u meer informatie over onze producten of wilt u de producten live in actie zien? Maak dan een afspraak voor een bezoek in onze showroom in Zwolle, Houten of Amsterdam.
Neem direct contact met ons op via 038 - 420 90 90

Vraag adviesgesprek aan