Scrum Ruimte

scrum solution
Scrum is een efficiente manier van samenwerken waardoor tijd bespaart kan worden en waarbij zeer doelgericht gewerkt kan worden. Scrum is het aanpakken van een project waarmee sneller en beter resultaat wordt bereikt.
 

De Scrum aanpak

In principe kan elk project binnen een organisatie worden aangepakt middels de Scrum aanpak.

Er wordt dan een team samengesteld die elkaar perfect kunnen aanvullen. Doordat ieder zijn eigen specialiteit heeft, hebben ze samen de juiste kennis voor het project. Scrumsessies bestaan veelal uit meerdere korte vergaderingen van maximaal 15 minuten, die veelal staand gebeuren.
 

Zie onderstaande video over ‘een introductie van Scrum’
 

 

To do / Doing / Completed

Een belangrijk onderdeel van de sessies is een zogenaamd Scrum Board. Hierop staan de ‘To do’s, doing, and completed’ taken/doelstellingen. Waar dit Scrumboard voor kort nog bestond uit een ‘analoog’ fysiek board, zien wij op dit moment meer en meer de inzet van een digitaal Scrum Board (SMART Board Touchscreen).
 
Voor een effectief proces wordt er namelijk veelal gewerkt met specifieke software. Zoals: Sketch, InVision, Keynote, Dropbox of/en Jira. Stuk voor stuk kunnen ze een belangrijke rol spelen in de workflow.
 

In combinatie met SMART Board

Door bij de Scrumsessies een digitaal board/touch screen te gebruiken kan er nog efficiënter, sneller en nauwkeuriger gewerkt wordt direct aan het board. Digitaal aantekeningen maken op het board, verplaatsen van ‘sticky notes’ aan het board en bedienen van de Scrum software maakt het SMART Board touchscreen een onmisbaar onderdeel binnen de Scrum sessies.
 

Functies en voordelen

Kort samengevat: de functies en voordelen van Scrum:

  • Meer controle over het werkproces en de werkzaamheden van de betrokkenen;
  • Meer transparantie en invloed tijdens het project;
  • Snellere resultaten;
  • Bij kunnen sturen tijdens het project;
  • Flexibel inzet van het team.

Meer weten of een uitgebreide vrijblijvende demonstratie van de inzetbaarheid van een SMART Board bij Scrum in één van onze showrooms? Neem vandaag nog contact met ons op.

 

Adviesgesprek aanvragen

Wenst u meer informatie over onze producten of wilt u de producten live in actie zien? Maak dan een afspraak voor een bezoek in onze showroom in Zwolle, Houten of Amsterdam.
Neem direct contact met ons op via 038 - 420 90 90

Vraag adviesgesprek aan