(Video)conferenceruimte

videoconference ruimte
Verlies geen kostbare uren meer aan de file, houd reiskosten van en naar elkaar beperkt en verminder de uitstoot van CO₂. Deelnemen aan (internationale) videovergaderingen in een conferenceruimte wordt steeds populairder.
 

Wat is video conferencing?

Videoconferencing ofwel videovergaderen is het communiceren op afstand van zowel spraak en data. In het begin was videovergaderen alleen weggelegd voor multinationals, maar vandaag de dag ligt het binnen het bereik van iedere organisatie. Systemen worden goedkoper, kleiner, mobieler en we zien ze steeds vaker terug komen op de individuele werkplek. Iedereen met een computer, laptop, tablet of smartphone kan aan een videovergadering deelnemen.
 
De ideale videoconference ruimte laat u in groepsverband aan een videovergadering deelnemen. De ruimte moet aan een aantal eisen voldoen. U moet een videoverbinding kunnen maken, de ruimte moet beschikken over een goede videocamera, een groot interactief display en aansluitingen voor laptops te over hebben.
 

Valkuilen

Wat zou ‘de wereld’ er anders uitzien als alle vergaderingen volgens plan verliepen. Iedereen op tijd, iedereen goed voorbereid, een zinvol overleg en volgens planning alle agendapunten afgehandeld. Heerlijk! Zulke perfecte vergaderingen zijn echter eerder uitzondering dan regel. Vraag het de mensen om je heen, of kijk naar je eigen vergaderingen: er is ongetwijfeld nog iets te verbeteren.
 
Wanneer men een professioneel systeem wilt kopen voor videovergaderen, focust men vooral op de beeldkwaliteit. Een goede audio- en internet installatie is echter minstens zo belangrijk in een conferenceruimte. Het is essentieel dat alle deelnemers elkaar goed kunnen verstaan. Een vergadering die op een cruciaal moment door een slechte internetverbinding abrupt wordt afgebroken moet ten allen tijden voorkomen worden.
 
Deze video maakt overduidelijk wat voor invloed deze valkuilen hebben op een videovergadering.
 

 

Oplossingen

Een goede installatie kan deze valkuilen uit de weg gaan. Limid kan een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de randvoorwaarden (lees; apparatuur) voor efficiënter, interactiever vergaderen en het enthousiasmeren van de aanwezigen. Voor iedere ruimte waarin wordt overlegd bieden wij u graag een passende invulling aan met interactieve oplossingen.
 
Hapert de techniek, zorg dan direct dat alles weer werkt. Ook als u al een conferentieruimte ruimte heeft en geen klant van ons bent, kunt u bij een storing eenvoudig contact opnemen met Limid. Binnen onze service & onderhoudsoplossingen bieden wij de mogelijkheid voor een bezoek op locatie of zogenaamde ‘hulp op afstand’. Na analyse van het probleem zal onze medewerker bepalen of er hulp of afstand nodig is. Hiermee kan onze support afdeling online uw computer op afstand overnemen en diverse stappen uitvoeren om uw storing op te lossen.
 
Vinden gebruikers het moeilijk om de techniek van het videovergaderen onder de knie te krijgen, geef ze dan extra begeleiding. Limid kan u helpen om interactief en effectief uw installatie te gebruiken. Wij bespreken wat de doelstellingen en wensen zijn. Op basis van dit contact komt de keuze voor een trainingsprogramma al dan niet op eigen locatie tot stand. Limid beschikt over gecertificeerde trainers en is in staat om maatwerk en kwaliteit te leveren.

 

Functies en voordelen

Kort samengevat: de functies en voordelen van een videovergaderruimte:

  • Video vergaderen op afstand scheelt veel reistijd en vertragingen;
  • Goede kwaliteit apparatuur zorgt dat er een goed gesprek mogelijk is;
  • Vergaderen wordt makkelijker, zeker als u er ook een trainingsprogramma bij neemt.

 
Nieuwsgierig naar onze oplossingen? Neem gerust contact op voor een afspraak!

 

Adviesgesprek aanvragen

Wenst u meer informatie over onze producten of wilt u de producten live in actie zien? Maak dan een afspraak voor een bezoek in onze showroom in Zwolle, Houten of Amsterdam.
Neem direct contact met ons op via 038 - 420 90 90

Vraag adviesgesprek aan