Professional versus Consumer display

 consumer consumenten of professional  professioneel display tv
U heeft vast wel eens voor de keuze gestaan: investeert u voor uw vergaderruimte in een professioneel display of een goedkope consumenten tv? Steeds vaker merken wij dat de prijs van een professioneel display wordt vergeleken met een consumenten tv, zoals deze verkocht wordt bij bijvoorbeeld de Media Markt of BCC. In sommige gevallen is een consumenten tv een prima alternatief, maar in veel gevallen is het beter een professioneel display toe te passen. Ik leg u de verschillen tussen een professioneel- en consumentenmodel uit. Dat zal ook het prijsverschil verklaren en u zult zien dat dit prijsverschil rechtvaardig is.
 

Garantie

Een professioneel display heeft over het algemeen standaard drie jaar (on site) garantie waartegen een consumenten model slechts één of twee jaar garantie heeft. Bij een professioneel display is het vaak ook mogelijk de garantie uit te breiden naar vijf jaar.
 

Operationele uren

Een professioneel display is ontworpen om meerdere uren per dag te gebruiken. Sommige modellen kunnen, met behoud van garantie, 24/7 gebruikt worden. Een consumenten tv is gemaakt voor een gemiddeld gebruik van ongeveer vier tot zes uur per dag. Ga je ver over deze uren heen dan bestaat de kans dat de garantie vervalt.
 

Aansturing

Een professioneel display heeft in de meeste gevallen een RS232 aansluiting waarmee het display via een besturingssysteem (bijvoorbeeld een vast knoppenpaneel) bestuurd kan worden. Een consumenten tv heeft deze aansluiting niet en zal altijd via de bijgeleverde afstandsbediening bedient moeten worden. Uit ervaring weten wij dat afstandsbedieningen kwijt raken, batterijen op gaan of medewerkers instellingen wijzigen.
 

Verticaal en horizontaal gebruik

Een professioneel display is in de meeste gevallen geschikt voor zowel horizontaal als verticaal gebruik. Een consumenten tv mag alleen horizontaal toegepast worden. Met name bij narrowcasting worden displays nogal eens verticaal gepositioneerd.
 

Beheer

Professionele displays beschikken vaak over extra features waardoor beheer op afstand, energiebeheer, wifi configuratie, anti-diefstal en status rapportages mogelijk zijn. Vaak is ook een scheduler aanwezig waarmee displays dagelijks op gezette tijden automatisch aan en uitgeschakeld kunnen worden. Een consumenten tv heeft die extra features niet.
 

Compatibiliteit met computersignalen

Een professioneel display is ontworpen om computerbeelden optimaal weer te geven. Het display kan, dankzij goede scaling techniek, goed overweg met de verschillende resoluties en beeldverhoudingen van Windows en Apple. Een consumenten tv is ontworpen om televisiesignalen (video) weer te geven en zal niet altijd alle resoluties en beeldverhoudingen goed weergeven.
 

Lichtintensiteit

De lichtintensiteit van een professioneel display is in veel gevallen hoger dan die van een consumenten tv. Dat betekent dat de leesbaarheid van een professioneel display beter is in omgevingen met veel licht.
 

Robuust

Een professioneel display is robuuster en degelijker gebouwd dan de gemiddelde consumenten tv. Het zal daardoor beter bestand zijn bij gebruik met verrijdbare statieven of beurs en verhuur toepassingen.
 

Formaten

Het verschil in prijs is door bovenstaande argumenten te verklaren. Ondank het prijsverschil, wat tegenwoordig veel kleiner is dan jaren geleden, adviseren wij altijd professionele displays toe te passen in bedrijfsmatige omgevingen. En houd in gedachten: het gaat niet om het merk van het display. Het gaat erom dat hij het altijd doet en past bij uw toepassing!
 

Neem contact met ons op

Bent u van plan om display technologie in te zetten in uw vergaderfaciliteiten? Limid biedt advies over het formaat, mogelijke toepassingen en integratie binnen uw faciliteiten.
 
 

 

Adviesgesprek aanvragen

Wenst u meer informatie over onze producten of wilt u de producten live in actie zien? Maak dan een afspraak voor een bezoek in onze showroom in Zwolle, Houten of Amsterdam.
Neem direct contact met ons op via 038 - 420 90 90

Vraag adviesgesprek aan