Auditorium: referentiecase De Volksbank

Inrichting auditorium kantoor ‘s-Hertogenbosch

De Volksbank is een zelfstandige Nederlandse bankholding. Het hoofdkantoor zit in Utrecht. Ze beheren vier merken: ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS. Elk merk staat dicht bij de klant en is maatschappelijk en duurzaam.
 
Het (audiovisuele systeem) in het auditorium van kantoor ’s-Hertogenbosch was aan vernieuwing toe. Waarom?

Your browser does not support SVG

Omdat het audiovisuele systeem vanwege ouderdom regelmatig last had van storingen.

Your browser does not support SVG

Het miste moderne aansluitmogelijkheden zoals HDMI en displaypoort.

Your browser does not support SVG

Er geen (audiovisuele) beleving kon worden neergezet.

Your browser does not support SVG

De bediening van het systeem te complex was.

Your browser does not support SVG

Men het gebruik van streaming video wilde toevoegen aan de mogelijkheden.

 

De gestelde eisen voor het nieuwe audiovisuele systeem van het auditorium

Geen overbodige luxe. Goed is goed genoeg!
Een eenvoudig en snel te bedienen audiovisueel systeem.
Elke gebruiker moet met het systeem kunnen verbinden en presenteren.
Streaming video functionaliteit via Skype for Business.
Volledig autonoom camera volgsysteem waardoor de presentator altijd in beeld blijft.
Spreekgestoelte met ingebouwde technologie.
Groot formaat hoofd beeldscherm en vier ondersteunende beeldschermen.
 

Het traject

De Volksbank benaderde IT partner Centralpoint om dit vraagstuk op te lossen. Central Point is de grootste IT reseller van de BeNeLux.
Na een locatiebezoek en enkele adviesgesprekken was de opdracht duidelijk. Centralpoint schakelde hun vaste AV partner Limid in.
Limid zorgde voor het advies, het technisch ontwerp en de uitvoering van de nieuwe installatie.
 

Het resultaat

Bediening gemaakt voor de ‘niet IT-ér’ of techneut. Één van de belangrijkste eisen van het ontwerp. Presentatoren dienen zich te focussen op hun presentatie, niet de techniek of bediening ervan. De bediening van het AV systeem is kinderlijk eenvoudig. Dankzij een overzichtelijk, herkenbaar en middels iconen duidelijk vormgegeven aanraakscherm in het spreekgestoelte.
Er zijn aansluit- en oplaadmogelijkheden voor elk type apparaat. Alles op één plek en overzichtelijk.
De goede beeld- en audiokwaliteit zorgen voor de juiste beleving en attentiewaarde. Een compleet systeem zonder overbodige componenten of luxe. Maar wel met de juiste kwaliteit en duurzaamheid samengesteld.

 

De geïntegreerde technologie

Volksbank  

LG professionele Ultra HD display

Het grootste beeldscherm staat voorin het auditorium en dient als hoofdscherm. Het scherm heeft een diagonaal van 98 inch (249 cm).
Halverwege de ruimte staan meekijkschermen voor de presentator.
Deze 49 inch displays zitten rug aan rug op een Vogel’s statief. Alle beeldschermen ontvangen hetzelfde signaal.
 

DTP T USW 23 Switch Extron  

Geen storingen dankzij Extron DTP technologie

De Extron DTP technologie voorziet de beeldschermen van beeld. Deze netwerk kabel distribueert audio, video, besturing én stroomvoorziening. Een groeiende noodzaak voor de hedendaagse presentatie-omgeving. Waarom? De kabel zorgt voor een optimale verwerking van de moderne hoge datarates en resoluties.
 

 

LG display  

Vaddio camerasysteem met automatische volg functie

Het camerasysteem is een combinatie van een hoogwaardigepan-tilt-zoom (PTZ) en een infrarood camera. Met die technologie is het mogelijk om de presentator automatisch te volgen. Daardoor blijft hij altijd in beeld. De camera is gekoppeld aan een Skype for Business omgeving. Zend live audio en haarscherpe video uit naar externe locaties via het internet!
 

Extron DTP kabel  

FBT Vertus digitaal gestuurde kolomluidsprekers

Dankzij deze luidsprekers is de verstaanbaarheid van de gehele ruimte goed. De digitale aansturing en processing (DSP) zorgen dat het volume overal hetzelfde is. Ongeacht de afstand van de toeschouwer tot de luidspreker. Ook voorkomt de digitale audiomixer vervelende geluidspieken en ‘rondzingen’. Het bekende luide gepiep van een microfoon die te dicht bij een luidspreker staat.
 

 
 

LG display  

Sennheiser draadloze microfoontechniek

De Volksbank beschikt over vier draadloze microfoons. Een headset, dasspeld, handheld en tot slot een Catchbox. Een Catchbox is een draadloze microfoon in de vorm van een kubus. Het is een microfoon waarmee men kan gooien. De geleverde robuuste EW300 G4 serie is geschikt voor alle professionele audio-eisen. Ideaal voor elke toespraak, lezing, conferentie of presentatie!
 

Extron DTP kabel  

Extron 7 inch touchpanel en connectiviteit

Via het 7-inch touchpanel bedient men het audiovisuele systeem. Zelfs niet IT-ers begrijpen dit eenvoudige bedieningspaneel.
Gebruikers sluiten hun apparaat aan met een pull-out kabel. (HDMI, DisplayPort, USB 3.0 en zelfs VGA). Deze kabels zijn in het spreekgestoelte gebouwd via een snoeroprolmechanisme. Er is zelfs een oplaadmogelijkheid voor mobiele devices.

 
 

Ook interesse?

Heeft u ook een ruimte waar innovatie en een technologisch slimme audiovisuele oplossingen nodig is? Neem dan contact met ons op. In overleg is een referentiebezoek mogelijk. Wij laten u graag door eerdere projecten en klanten overtuigen!

 

 
 

Adviesgesprek aanvragen

Wenst u meer informatie over onze producten of wilt u de producten live in actie zien? Maak dan een afspraak voor een bezoek in onze showroom in Zwolle, Houten of Amsterdam.
Neem direct contact met ons op via 038 - 420 90 90

Vraag adviesgesprek aan