• SNELLE SERVICE
  • SCHERPSTE PRIJS
  • DESKUNDIG ADVIES
  • LANDELIJKE DEKKING

Touch scherm onderwijs

Sinds 2012 zien we binnen klaslokalen een omslag van digiborden naar touch schermen. Didactisch gezien zijn de veranderingen niet wereldschokkend. In grote lijnen kun je met een touch scherm hetzelfde wat je ook met een digibord en/of SMARTBoard kunt. De techniek van de touch schermen vraagt echter wel om andere aandachtspunten dan bij de aanschaf van een digibord. Op deze pagina proberen we je wat meer te vertellen over de verschillende technieken die er te vinden zijn bij de touch schermen.

Voor de belangrijkste overwegingen ga naar ‘Digibord of touch schermen’

De belangrijkste aandachtspunten voor aanschaf van een touch scherm binnen het klaslokaal:

Glas
Bij ieder scherm zit er zit een glasplaat voor het scherm. De dikte van deze glasplaat kan variëren. Als het bord in een vrij toegankelijke ruimte hangt waar niet altijd toezicht is, is het misschien raadzaam om voor iets dikker glas te kiezen dan wanneer het scherm in een klaslokaal hangt. Let er op of de glasplaat erg spiegelt, dit kan hinderlijk zijn in het klaslokaal. Ontspiegeld glas is vaak wat zachter en dus gevoeliger voor krassen.

Multitouch
Steeds meer schermen bieden een multitouch mogelijkheid. We bedoelen daarmee dat er meerdere gebruikers tegelijkertijd op het scherm kunnen werken. In andere gevallen is er vaak sprake van dual touch.

Testen
Probeer het scherm in de praktijk uit. Kun je er goed op schrijven bijvoorbeeld? Treedt er veel vertraging op bij het werken via het scherm? Op welke afstand van het scherm wordt er al een aanraking geregistreerd?

Garantie
Hoe is de garantie geregeld? In de meeste gevallen is de standaard garantietermijn 3 jaar. Op de glasplaat wordt soms een langere garantie gegeven.

Waar gebruikt u het scherm?
Schermen die voor de consumentenmarkt bedoeld zijn hebben vaak geen interne koeling. Omdat bij gebruik op school meer van een scherm gevraagd wordt dan thuis is een professioneel scherm aan te raden. Denk hierbij er ook aan om na te gaan of het scherm bestand is tegen stof.

Temperatuurwisselingen terwijl het scherm in gebruik is hebben invloed op de levensduur. Interne koeling van het scherm is daarom belangrijk.

Infrarood
Wanneer je veel op het scherm wilt schrijven let dan op bij infrarode techniek. Is het schrijven op dit scherm wel gemakkelijk?
Investeer altijd met het oog op de toekomst, probeer het scherm liefst in de praktijk uit. Laat u uitgebreid voorlichten en breng een bezoek aan onze showroom. 

BEZOEKADRES

  • Limid
  • Ohmstraat 2
  • 8013 PZ Zwolle
  • facebook facebook
FaceBook Twitter

POSTBUS

  • Limid
  • Postbus 85
  • 8000 AB Zwolle

NIEUWSBRIEF

ALTIJD OP DE HOOGTE VAN AANBIEDINGEN EN SPECIALE ACTIES?