Vergaderzaal: Communiceren en presenteren volgens ‘de nieuwe norm’

Het rivierengebied is een van de mooiste gebieden van Nederland. Hier zorgt Waterschap Rivierenland voor schoon, voldoende water en veilige dijken. Waterschap Rivierenland zuivert in het rivierengebied al het huishoudelijk afvalwater. Hiervoor beheren zij 39 waterzuiveringsinstallaties, 184 rioolgemalen en 538 km aan persleiding.
 

De Rivierenland zalen

Het verouderde audiovisuele systeem (>10 jr) in de Rivierenlandzalen 1 en 2 (te combineren) van het hoofkantoor in Tiel was nodig aan vervanging toe. Storingen, problemen met bediening, het missen van moderne technologie en hoge beheerslasten waren reden voor Waterschap Rivierenland om het systeem te vervangen.
 

De gestelde eisen

Projectiesysteem vervangen door groot (98 inch) formaat beeldschermen.
Eenvoudige plug and play functionaliteit zowel bedraad als draadloos.
Elke gebruiker moet snel en eenvoudig kunnen connecteren en presenteren.
Voor eindgebruikers begrijpelijke bedieningselementen via een touchpanel.
Hergebruik van de bestaande luidsprekers, ringleiding, microfoons en discussiesysteem.
Levering van nieuwe eindversterkers.
Levering van een nieuwe patchkast.
Audio opname functionaliteit voor vergaderingen.
Bediening van verlichting en verduistering via een touchpanel.
 
 

Het traject

Om dit vraagstuk op te lossen kwam Waterschap Rivierenland uit bij hun IT partner Centralpoint, de grootste IT reseller van de BeNeLux. Na een locatiebezoek aan het auditorium en de daarop volgende adviesgesprekken en referentiebezoeken werd duidelijk wat de opdracht in ging houden.
Centralpoint schakelde hiervoor hun vaste AV partner Limid in voor advies, het technisch ontwerp en de uitvoering ervan.
 

De toegepaste technologie

We lichten de technologie toe die in dit project geïntegreerd is.
 

Volksbank  

Philips Professionele Ultra HD displays

Elke Rivierenlandzaal is voorzien van een lcd display met een beelddiagonaal van 98 inch (249 cm). De displays bieden scherpe, contrastrijke en kleurrijke beelden en bieden een leesbaar beeld van achter uit de zalen.
 

DTP T USW 23 Switch Extron  

Extron DTP (Digital Twisted Pair) technologie

De displays worden van beeld voorzien via Extron DTP technologie. De mogelijkheid om audio, video (4K) en besturing zonder verlies van signaal of storing te distribueren via twisted pair (netwerk) kabel is vanwege hoge datarates en resoluties een groeiende noodzaak voor de hedendaagse presentatie-omgevingen waar moderne devices op aangesloten dienen te worden.
 

 

LG display  

Audac eindversterkers

De oude energie verslindende versterkers zijn vervangen door nieuwe krachtige en energiezuinige Audac eindversterkers. De versterkers zijn aangesloten op de bestaande luidsprekers (3 zone systeem). De bestaande luidsprekers zijn gecontroleerd en getest en voldoen nog steeds aan de huidige normen.
 

Extron DTP kabel  

Sennheiser draadloze microfoontechniek

De bestaande draadloze microfoons zijn getest en opnieuw ingezet in de configuratie. De robuuste Evolution Wireless serie is geschikt voor alle professionele audio-eisen en ideaal voor elke toespraak, lezing, conferentie of presentatie.

 

 
 

LG display  

Extron 7 inch touchpanel en Cable Cubby

Beide Rivierenland zalen zijn voorzien van een 7-inch touchpanel met eenvoudige interface. Het biedt snelle en comfortabele bediening van het audiovisuele systeem, ook door niet IT-ers. Gebruikers kunnen gebruik maken van de permanent beschikbare zaal laptop of hun eigen device aansluiten via de beschikbare HDMI pull out kabel. Zowel het touchpanel als connectiviteit en oplaadmogelijkheden voor mobiele devices zijn beschikbaar bij de laptopdesk.
 

Extron DTP kabel  

Nieuwe compacte patchkast

De oude patchkast is ontmanteld, kabels zijn verwijderd en gedemonteerde componenten zijn milieubewust afgevoerd. Er is een compacte patchkast geleverd die een nieuwe plek in de Rivierenland zaal heeft gekregen. De patchkast is voorzien van een tweetal spanningsverdelers met ingebouwde aardlek schakelaar en energiemeter. Het totale energieverbruik en warmteontwikkeling is dankzij de nieuwe componenten een stuk lager.

 
 

Het resultaat

Het projectiesysteem is met succes vervangen door twee beeldschermen. Een trend die, vanwege de relatief lage aanschafwaarde van groot formaat displays, gaande is. Het bezoeken van een referentie heeft Waterschap Rivierenland de knoop doen doorhakken en vertrouwen gegeven in de aangeboden oplossing.
 
Daarbij is de bediening gemaakt voor de ‘niet IT-ér’ of techneut, naast leesbaarheid van de display één van de belangrijkste eisen van het ontwerp. Presentatoren dienen zich te focussen op hun presentatie, niet de techniek of bediening ervan. Een overzichtelijk, herkenbaar en middels iconen duidelijk vormgegeven touchscreen interface maakt bediening van het AV systeem kinderlijk eenvoudig. Er is goed nagedacht vanuit gebruikers-perspectief, de niet IT-er moet ermee overweg kunnen. De goede beeld- en audiokwaliteit zorgen voor de juiste beleving en attentiewaarde. Een compleet systeem zonder overbodige componenten of luxe, maar wel met de juiste kwaliteit en duurzaamheid samengesteld. Hierbij ook rekening houdend met hergebruik van bestaande componenten om de totale investering te drukken.
 

Ook interesse?

Heeft u ook een ruimte waar innovatie en een technologisch slimme audiovisuele oplossingen nodig is? Neem dan contact met ons op. In overleg is een referentiebezoek mogelijk. Wij laten u graag door eerdere projecten en klanten overtuigen!

 

 
 

Adviesgesprek aanvragen

Wenst u meer informatie over onze producten of wilt u de producten live in actie zien? Maak dan een afspraak voor een bezoek in onze showroom in Zwolle, Houten of Amsterdam.
Neem direct contact met ons op via 038 - 420 90 90

Vraag adviesgesprek aan